Het Groene Medicijn

Aan de wandel!

Drie mooie initiatieven in de mailbox van Het Groene Medicijn die nog maar eens bevestigen dat er veel gaande is op het vlak van Natuur & Gezondheid.

Wandelcoachfestival

Op 3 oktober a.s. is het Wandelcoachfestival. Een intiem, feestelijk en inspirerend festival bedoeld voor wandelcoaches, maar ook voor trainers, docenten, personeelsadviseurs, managers, psychologen en maatschappelijk werkers die met hun klant, collega of coachee naar buiten willen. Tijdens dit festival presenteert Agnes van den Berg, hoogleraar Natuurbeleving, de resultaten van het eerste wetenschappelijk onderzoek naar Wandelcoaching. Meer informatie over het programma en aanmelding is te  vinden op de website van Het Coach Bureau.

Zie ook het voorbeeld op deze site: ‘Wandelcoaching‘.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=tI90vRGyV9Q&w=480&rel=0]

WandelFit en HunzeLoop

Op 20 september a.s. wordt de Hunzeloop gehouden: een gezamenlijk initiatief van Zorgverzekeraar De Friesland, Het Drentse Landschap, KNBLO Wandelsportorganisatie Nederland en Beleef het Groninger Landschap. Er zijn wandelroutes van verschillende lengtes (van 5 tot 40 km) door de prachtige natuur van de Hunzeloop. Ook zijn er rollator-, rolstoel- en scootmobielroutes. De opbrengst van de loop gaat naar de natuurontwikkeling van het Hunzedal.

Ter voorbereiding op de Hunzeloop start KNBLO-NL vanaf 5 en 9 augustus ook met WandelFit-trainingen in Drenthe op 4 locaties (Wezuperbrug, Zuidlaren, Paterswolde en Norg).

WandelFit is een trainingsprogramma dat op verschillende plaatsen in Nederland door professionele trainers wordt gegeven. Het zorgt ervoor dat wandelaars in korte tijd fit genoeg worden om een bepaalde afstand wandelend te kunnen afleggen.Hunzeloop

Training natuurbeleving voor mensen met EMB

EMB_BewaardelandStichting Het Bewaarde Land geeft in samenwerking met Dagbestedingscentrum de Binckhorst zaterdag 30 augustus a.s. in Rosmalen een training natuurbeleving voor de doelgroep mensen met ernstige meervoudige beperkingen (EMB). De training van een dagdeel is bedoeld voor familie, vrijwilligers en medewerkers van zorginstellingen en is gratis bij te wonen.

Het doel van deze training is het geven van handvatten om mensen met een ernstige meervoudige beperking de natuur intens te laten beleven. Tijdens deze praktische scholing staat het zelf ervaren en beleven van de mogelijke vormen van natuurbeleving en de wijze waarop die kunnen worden ingezet centraal. Meer informatie over de training en aanmelding is te lezen in de uitnodiging.

Het Bewaarde Land ontwikkelt natuurbelevingsprogramma’s voor verschillende doelgroepen, zie ook het voorbeeld op deze site: ‘Natuurbeleving voor ouderen‘.