Het Groene Medicijn

Opening 1e Vitura Vitaliteitscentrum in NL

NAHFVituraOp 10 april a.s. vindt vanaf 13.00 uur de opening plaats van het 1e Vitura Vitaliteitscentrum in Nederland.

Natuur en natuurondersteunde activiteiten zijn, zo blijkt steeds opnieuw uit wetenschappelijk onderzoek, zeer heilzaam voor mensen en hun vitaliteit. De Nature Assisted Health Foundation (NAHF) heeft als doel de natuur zoveel mogelijk in te zetten om de kwaliteit van leven van mensen te verbeteren. Hiertoe bevordert de stichting enerzijds wetenschappelijk onderzoek en anderzijds businessontwikkeling, zodat nieuwe oplossingen binnen bereik komen van zoveel mogelijk mensen. De onderwerpen waar de stichting zich op dit moment mee bezig houdt zijn burn-out en stress, oncologie en dementie. Eén van de eerste concrete resultaten hiervan is Vitura.

In het dagelijks leven is veel hectiek. Alles draait om het behalen van resultaten. Uit Zweeds onderzoek onder duizenden mensen is gebleken, dat personen die geen toegang hadden tot de natuur last hielden van stress, terwijl mensen die wel gebruik maakten van de natuur in staat bleken om juist te herstellen van die stress. Die ontdekking heeft er toe geleid dat in Zweden tuinen zijn ontwikkeld waarin mensen kunnen herstellen van stress gerelateerde klachten zoals burn-out. Een specifieke inrichting, in combinatie met een multidisciplinair team van professionals, vormt hierbij de sleutel van het succes. Maar liefst 75% van de mensen die meer dan vier jaar ziek waren, kon na een programma van twaalf weken weer aan het werk of starten met een opleiding.

Na een periode van intensieve samenwerking met de grondleggers van dit concept in Zweden, opent de NAHF in Nederland het eerste Vitura VitaliteitCentrum.

De komst van het Vitura VitaliteitCentrum is mede te danken aan de Provincie Noord-Brabant, het Productschap Tuinbouw en de Rabobank.

Programma:

12.30 uur Ontvangst
13.00 uur Inleiding door Bert van Helvoirt
13.30 uur Voordracht Patrik Grahn (professor Zweedse Landbouwuniversiteit)
14.45 uur Pauze
15.00 uur Officiële openingshandeling
15.30 uur Voordracht Ulf Hallgårde (Senior Consultant departement van gezondheidszorg van de provincie Scania): Zweden investeert in nieuwe therapeutische tuinen.
16.30 uur Vragen, discussie
17.00 uur Borrel

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor de opening bij Jasperina Venema:  jasperina@vitura.nl.

Adres: Hooghoutseweg 1, Biezenmortel (Landpark Assisie)