Het Groene Medicijn

Wie is Augie Vissers?

augieMaatschappelijk betrokken en gedreven projectleider is een omschrijving die bij mij past.

Na het afronden van mijn studie (MSc) Beleid en Management van de gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit Rotterdam heb ik ruim 20 jaar werkervaring opgedaan in de dienstverlenende sector, zowel in de publieke sector (zorg en gemeente) als in het bedrijfsleven. De wereldstad Rotterdam heb ik op enig moment verruild voor het groene Gooi. We wonen aan het bos / de hei en hier is mijn passie voor de natuur aangewakkerd.

In 2009 ben ik in deeltijd de opleiding Bos- en natuurbeheer (BSc) aan de Hogeschool van Hall Larenstein (VHL) gaan volgen naast mijn werk als senior projectleider en onderzoeker bij MediQuest B.V.

Mijn beide interesses, Natuur en Gezondheid, heb ik weten te combineren in mijn afstudeeronderzoek Natuurmonumenten in beweging, een verkennend onderzoek naar de mogelijkheden voor Natuurmonumenten om actief bij te dragen aan ‘bewegen op doktersadvies’ (genomineerd voor de Toekomstboom 2013).

Tijdens en na mijn afstudeeronderzoek heb ik gemerkt dat er zowel in de ‘groene wereld’ als in de ‘witte wereld’ enthousiasme is om de link te leggen tussen natuur en gezondheid. Om deze reden heb ik in 2013  Het Groene Medicijn opgezet  en mij verder verdiept in dit onderwerp. Ik ben onder andere door het Innovatienetwerk, Van Hall Larenstein en HAN-SBE, provincies, ministeries, natuur- en zorg-organisaties benaderd voor input en om mijn kennis te delen via workshops en lezingen.

Op 1 december 2014 is het breed gedragen initiatief beterinhetgroen.nl van start gegaan. Een succesvolle samenwerking van diverse partijen uit de sectoren Natuur, Zorg, Sport, Recreatie en Overheid die erop gericht is om:

  • gezonde initiatieven in de groene leefomgeving beter vindbaar te maken;
  • meer mensen de gezonde waarde van natuur te laten ervaren.

Vanuit MediQuest zet ik mij als initiatiefnemer en projectleider hiervoor in en werk daarvoor samen met partners als Staatsbosbeheer, De Friesland Zorgverzekeraar en GGD.

View Augie Vissers's profile on LinkedIn