Het Groene Medicijn

(Para)medici gezocht voor Groene Behandelkamer

Vandaag verscheen in Trouw Groen een artikel over de Groene Behandelkamer: “Op consult in het groen”.

De Groene Behandelkamer is een behandelruimte waarin de natuur en (para)medische zorg worden verbonden. Feitelijk is het een zeecontainer waarbij grote vlakken uit het dak en de zijkanten zijn gezaagd en voorzien zijn van glas. De Groene Behandelkamer wordt op een tijdelijke locatie middenin de natuur geplaatst (standalone, met alle voorzieningen) of kan worden gekoppeld aan een bestaande praktijk of centrum. In de tijdelijke vorm kan de Groene Behandelkamer – onder voorwaarden – vergunningsvrij worden gerealiseerd.

De Groene Behandelkamer is ontworpen door de projectgroep Groen Beter Best! van het InnovatieNetwerk en is genomineerd voor de Natuurprijs 2013.

In 2014 wil Groen Beter Best! 2 pilots realiseren op plekken waar de helende werking van de natuur tot zijn recht komt. Dat doet zij in samenwerking met zorgverleners en terreinbeheerders.

“Kijk, liggend op je rug, terwijl de fysiotherapeut je spieren kneedt, door het transparante dak naar de lucht of in de boomkruinen. Extra ontspanning verzekerd. Of maak, na een consult bij je psychotherapeut, met uitzicht op rustgevend groen, nog even een heilzaam wandelingetje in tuin, park of bos.” (Trouw Groen, 26 november 2013).

Raadpleeg de factsheet van Groen Beter Best! voor nadere informatie en contactgegevens.

Degroenebehandelkamer

Maquette van de Groene Behandelkamer