Het Groene Medicijn

Vitura VitaliteitsCentrum wint Natuurprijs

De Nationaal Groenfonds Natuurprijs is dit jaar gewonnen door Vitura VitaliteitCentrum. Vitura biedt sinds dit najaar op Landpark Assisië behandeling van stressgerelateerde problemen, zoals burnout, en langdurige stressklachten d.m.v. preventieve en curatieve programma’s. Er wordt gewerkt volgens een in Zweden sinds 2002 gehanteerde methodiek, waarbij deelnemers worden behandeld in specifiek daarvoor ingerichte tuinen.

De Aanmoedigingsprijs gaat gaat naar het project ‘Stadsbijen’ van de Gelderse Natuur- en Milieufederatie in samenwerking met cliënten van IrisZorg, een instelling voor ex-verslaafden en -daklozen.

De winnaars zijn bekend gemaakt tijdens de Kennisdag ‘Op je Gezondheid’ op Hogeschool VHL in Velp. Tien projecten op het snijvlak van natuur en gezondheid waren genomineerd voor de Natuurprijs 2013.

Op de Kennisdag is ook het boek ‘Natuur en Gezondheid’ door Hogeschool VHL gepresenteerd (auteurs Mirjam Koedoot en Marianne Wilschut). In de bundel zijn 6 mooie voorbeelden beschreven waarin natuur met gezondheid wordt verbonden, waaronder wandelen voor de gezondheid en dagbesteding in het bos voor jongeren met autisme.

Natuur&GezondheidMK

Bron: www.nationaalgroenfonds.nl