Het Groene Medicijn

BaanFit

foto_lopendBaanFit werkt samen met het UWV, de Rijksoverheid en bedrijfsleven (waaronder grote bedrijven als AH, Schiphol, KLM)

In 2000 is beroepscoach Ramon van Bergem als eerste in Nederland gestart met een uniek gezondheidsconcept tegen stress en burn-out: de BaanFit Methode™.

Deze methode is gebaseerd op mentale (loopbaan)coaching in combinatie met fysieke inspanning in de vrije natuur. Zowel de natuurbeleving als lichaamsbeweging zonder prestatiedruk zorgen voor de juiste balans tussen lichaam en geest.

Ramon van Berghem: “Je kunt de natuur gebruiken als comfortzone (in tegenstelling tot de stresszone), waarbij je je gedachten ordent en je realiseert dat je onderdeel bent van de natuur. Ik heb zelf denk ik inmiddels wel meer dan 1000 mensen persoonlijke coaching gegeven. Mensen met een burn-out, werkstress klachten of licht depressieve klachten hebben veel baat bij ons fysiek en mentaal herstelprogramma in de natuur. Onze trajecten en interventies zijn 100% evidence based, we beschikken onder andere over het Blik op Werk keurmerk. Om dat keurmerk te behalen is het bijvoorbeeld een vereiste dat voor minimaal 80% van de mensen die je begeleid de vooraf vastgestelde doelen worden behaald. De natuur is de ideale (loopbaan)coach-omgeving: het biedt metaforen, fascinatie, rust en ruimte. Zelfs mensen die vooraf eigenlijk weinig met de natuur hebben, raken enthousiast en leren met andere ogen naar de natuur kijken…echt kijken. De coaching die wij bieden is voor iedereen toegankelijk. Er hoeft geen financiële drempel te zijn, omdat wij een officieel erkend re-integratiebedrijf zijn met bewezen resultaten.

BaanFit is met name werkzaam in West-Nederland. Sinds 2013 biedt BaanFit ook een Persoonlijk Empowerment Programma op Bonaire. Bijvoorbeeld ondernemers en managers met een burn out die het zich niet kunnen permitteren om lang uit de running te zijn, hebben baat bij het 2-weken durende intensieve 1 op 1 coachingstraject in de ongerepte natuur van Bonaire.

Bron: Ramon van Berghem van BaanFit