Het Groene Medicijn

Bofit burnout begeleiding en stressmanagement

ninka en natasja rennen 290 100

Bofit is lichaamsbeweging in de natuur in combinatie met coachen. Foto: Bofit

Bofit werkt samen met diverse partijen: o.a. arbodiensten, re-integratiebedrijven, werkgevers, welzijnsorganisaties en ziekenhuizen. De natuur vormt de werkomgeving van de coaches.

De Bofitmethode houdt in: lichaamsbeweging in de natuur in combinatie met ontwikkelingsgericht coachen. Met lichaamsbeweging wordt bedoeld bewegen zonder prestatiedruk.

Er wordt gewerkt vanuit de wetenschappelijk onderbouwde theorie dat genetische aanleg, karakter en omgevingsfactoren, componenten zijn die bepalen hoe mensen omgaan met druk, spanning en stress. Tegelijkertijd geeft het aan hoe mensen met talenten en kansen omgaan. Met de Bofitmethode leren mensen op de juiste manier met deze componenten om te gaan. Het doel is gevoel, verstand en lichaam volledig in balans te brengen waardoor terugval wordt geminimaliseerd.

Iedere Bofitcoach is gespecialiseerd in burn-out, depressie, angst- en paniekaanvallen, en spanningsklachten. Met een hulpverlenings- en trainingstechnische achtergrond weet deze coach als geen ander om te gaan met situaties die voortkomen uit stress en psychisch gerelateerde klachten.

Bron: Bofit

Eén van de Bofitcoaches is runningtherapeut Han Baeten, bedrijfsmaatschappelijk werker bij Versa Welzijn. Hij traint in de omgeving van Hilversum en Huizen in de gebieden van Natuurmonumenten en Het Goois Natuurreservaat, voor meer informatie over zijn aanbod, zie de website www.loopjezelfbeter.nl.