Het Groene Medicijn

Buitenbso Wijs!

BSO Wijs!

Initiatiefnemer BSO Wijs! werkt samen met groene partners zoals het Utrechts Landschap.

BSO Wijs! wil kinderen na schooltijd buiten laten spelen. Kinderen leren de wereld buiten te ontdekken en zichzelf te ontdekken. Het concept is uniek in Nederland. Het is gebaseerd op de opvang van kinderen in Scandinavië. Kinderen worden daar van jongs af aan vertrouwd gemaakt met buiten spelen. De buitenbso beschikt over het kwaliteitskeurmerk Groene Kinderopvang en biedt een plezierige opvang voor kinderen met gratis extra ‘voordelen’: een goede motoriek, samenwerking tussen kinderen, vertrouwen in het eigen kunnen, veel beweging.

BSO Wijs! is opgericht door Tom den Boer en Frija Bleijerveld. Waar de reguliere opvang zich met name richt op opvang binnen, willen Tom en Frija de kinderen de wereld buiten laten ontdekken. De buitenbso richt zich op 4 pijlers: natuur, creativiteit/drama, sport/spel en outdoor. Dit alles vindt buiten plaats. Bij slechte weersomstandigheden is er een binnenlocatie, de schuillocatie.

BSO Wijs! heeft vestigingen in Driebergen en Vianen en is bezig met het opzetten van een nieuwe vestiging in Leidsche Rijn.

In de publicatie ‘Natuur & Ondernemen’ is de samenwerking tussen BSOWijs! en het Utrechts Landschap als inspirerend voorbeeld opgenomen (H2, p17 t/m 27).

Bron: website BSOWijs!