Het Groene Medicijn

BuitenVitaal

BuitenVitaal werkt samen met Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en diverse partijen in de zorg en het bedrijfsleven.

BuitenVitaal

Aanleg Mountainbike pad i.s.m. BuitenVitaal

BuitenVitaal combineert revalidatie-, re-integratie en vitaliteit met beheer van natuur. BuitenVitaal richt zich in haar dienstverlening op diegenen die betrokken zijn bij het oplossen van vraagstukken rondom langdurig ziekteverzuim en medisch herstel van volwassenen. Ook biedt BuitenVitaal ondersteuning in het nastreven van een gezond en energiek levensstijl buiten in de groene omgeving.

BuitenVitaal werkt hierin samen met terreinbeherende natuurorganisaties Staatsbosbeheer, beheereenheid Dronten & district Flevoland,  in het bos- en natuurgebied Roggebotzand en omgeving (Dronten – Kampen) en met de Vereniging Natuurmonumenten, beheereenheid Noordwest Veluwe, in de Leuvenumse bossen (Harderwijk-Nunspeet-Ermelo). Ook investeert het bedrijf in samenwerking met professionals werkzaam in de reguliere gezondheidszorg.

Programma’s:

Re-integratie: ‘Natuurlijk re-integreren’

Het re-integratieprogramma ‘Natuurlijk re-integreren’ werkt aan de terugkeer van werknemers op de werkvloer middels het optimaal ontwikkelen van competenties en gezondheid in een bijzondere natuurlijke omgeving. Het programma voorziet o.a. in ‘Coaching on the greenfloor’. Dit verschaft handvatten en informatie voor het nemen van de juiste vervolgstappen gericht op terugkeer naar werk.

Preventieprogramma: ‘Natuurlijk Vitaal’

Met dit preventieprogramma doorbreekt BuitenVitaal de spiraal van weinig energie door in een aantrekkelijke natuurlijke omgeving te laten bewegen. Zinvol bezig zijn met het beheer van de groene (leef)omgeving en werken aan persoonlijke groei.

Bron: Irene Miltenburg van BuitenVitaal