Het Groene Medicijn

De EnergieBrigade

Energiebrigade_long_1Sport en coaching voor moeders en kinderen

De EnergieBrigade is in 2014 opgericht door Josine Gräfe. Josine merkte in haar omgeving, zowel privé als op haar werk, dat het voor vrouwen die moeder worden niet eenvoudig is om voldoende aandacht te besteden aan hun eigen gezondheid en energie. En dit terwijl je je energie als jonge moeder juist zo hard nodig hebt!

Samen met haar Brigade (sportinstructeurs en fysiotherapeuten) helpt ze vrouwen hierbij. “Goed zorgen voor jezelf, samen met andere (aanstaande) moeders, stress reduceren en elkaar inspireren. Steek energie in jezelf en elkaar en je krijgt er energie voor terug. Die ‘boost’ komt terug in alle programma’s van de EnergieBrigade.”

De trainingen zijn bij mooi weer altijd buiten. Bewegen in de frisse lucht geven moeder en (ongeboren) kind een gezonde dosis energie. Er wordt onder andere getraind in het Vondelpark, Amstelpark en Oosterpark te Amsterdam.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=feTwCN6Ofdg&w=480&rel=0]

  • BellyBoost: outdoor trainingsprogramma voor zwangeren
  • MamaBoost: outdoor trainingsprogramma voor recent bevallen moeders
  • BabyBoost: trainingsprogramma voor moeders met babies
  • KidsBoost: trainingsprogramma voor moeders met peuters/kleuters
  • EnergyBoost: gevarieerde outdoor workouts voor meer energie

De programma’s BellyBoost en MamaBoost zijn zorgvuldig samengesteld en gescreend door een verloskundige, bekkenbodemspecialist en personal trainer (voorheen werden deze programma’s gegeven door Vitaalklaar).

De programma’s BabyBoost en KidsBoost zijn nieuwe programma’s, samengesteld door de EnergieBrigade. De oefeningen zijn bedoeld om de moeders een stevige workout te geven en de kleintjes lekker te laten meedoen op hun eigen niveau.

De trainingen zijn opgebouwd uit reeksen van 10 opeenvolgende thematrainingen. Elke trainingsweek staat in het teken van een ander thema waarvoor (leefstijl)informatie en oefeningen worden gegeven. De training begint met een warming up met een spelelement. Daarna worden dynamische oefeningen gedaan voor de grote spiergroepen. De les wordt altijd afgesloten met een stuk (stevig) wandelen of joggen (met lichte interval). Tijdens en na de les is er voldoende ruimte om onderling ervaringen uit te wisselen.

Energiebrigade_org_2-770x335

Bron: De EnergieBrigade en Vrolijke Mamas, foto’s: De EnergieBrigade