Het Groene Medicijn

Gezond Natuur Wandelen

Wandeling vanuit de KoogSamenwerkingspartners: een brede coalitie van partijen uit de natuur-, wandel-, zorg- sport- en welzijnssector.

Op Texel, in Haarlem, Heemstede, Bloemendaal en Velsen worden op wekelijkse basis begeleide wandelingen in de natuur of het groen van de stad aangeboden. De wandelingen starten op een vaste plaats en worden begeleid door vrijwilligers die onderweg ook iets over de natuur vertellen. De wandelingen zijn met name bedoeld voor mensen die een laagdrempelige bewegingsactiviteit zoeken, anderen willen ontmoeten en daarbij willen genieten van de natuur.

Gezond Natuur Wandelen is in september 2014 van start gegaan in Haarlem en op Texel en in korte tijd wegens succes uitgebreid naar 5 gemeenten. In het najaar van 2014 wordt verkend of in samenwerking met Huisarts Galavazi ook in Naarden een wandelgroep kan starten (zie ook het bericht op deze site ‘Natuur terug in het DNA’). De werkgroep streeft ernaar op termijn in heel Nederland de laagdrempelige wandelactiviteiten op te zetten.

Op de website www.gezondnatuurwandelen.nl is meer informatie te vinden over de locaties waar gewandeld wordt, de tijden en contactgegevens voor vragen of aanmelding.

tekst_tmp02_ai