Het Groene Medicijn

Wandelen met de huisarts

wandelen met de huisarts

Huisarts Frank Greeven wandelt met een groep van 30 vrouwen en mannen (Bron: RTVOOST)

Initiatiefnemers: o.a. huisarts Frank Greeven,  huisarts Dianne Jaspers, huisarts en sportarts Juriaan Galavazi.

Huisarts Frank Greeven uit Oldenzaal wandelt twee keer per week met gemiddeld dertig patiënten uit zijn praktijk.

Greeven kwam op het idee om met patiënten te gaan wandelen na het zien van een Amerikaans filmpje op youtube. Daarin is te zien dat een half uur lopen per dag heel veel ernstige aandoeningen kan voorkomen. Greeven gaat sinds oktober 2013 twee keer per week een half uur lopen. Als nog meer mensen mee willen wandelen, gaat hij dagelijks op pad.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=jUr958kFMXI&w=480&rel=0]

Ook huisarts Dianne Jaspers in Barneveld stimuleert patiënten actief meer te gaan wandelen. Een groep van 20-25 patiënten wandelt gedurende 3 maanden 2 keer per week met de huisarts en twee collega’s (zoals een diëtist en oefentherapeut) vanaf het medisch centrum (Huisartsen De Burgt). De bedoeling is dat patiënten daarna (individueel of in groepsverband) zelfstandig doorgaan. Inmiddels is de 3e reeks wandelingen gaande. Uit de 1e en 2e reeks is een zelfstandig wandelgroepje ontstaan. De wandelingen gaan gepaard met begeleiding door een podoloog, diëtist en leefstijladviseur. De kosten worden door de maatschap gedragen. Op verzoek van deelnemers wordt er nu ook vaker in het bos gewandeld.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=w8rUAtU1yLo&w=480&rel=0]

Vanaf 7 januari 2015 start de praktijk van huis- en sportarts Galavazi ook met wekelijkse wandelingen in Naarden en omgeving: Gezondheidswandelingen met 4G: Gezondheidswinst – Gezellig – Gezonde buitenlucht – Groepsgevoel. Elke week ontspannen bewegen met een professionele beweegcoach.